Slide background
Slide background
Slide background

Rundtur i Himmerland og Vendsyssel

Himmerland og Vendsyssel er adskilt af Limfjorden. Begge områder er rigt på en fantastisk smuk og afvekslende natur. Himmerland med sit flotte og bakkede landskab i vest, de høje skrænter mod Mariager fjord, Rold Skov, Lille Vildmose og mod øst Kattegat kysten. Vendsyssel, toppen af Jylland, ligeledes med en meget skøn og afvekslende natur. Turen starter fra Rold Storkro til Hobro og langs Mariager Fjord til Hadsund. Videre op langs Kattegat, forbi Lille Vildmose Centeret til Egense og herfra med færgen til Hals. Herfra op langs ferie og badelandet til Sæby og gennem det smukke landskab til Nordjyllands hovedstad Aalborg. Den sidste dag kører man langs Limfjorden til Nibe og herfra til Rold Storkro, hvor der venter en velfortjent udsøgt tre-retters menu.

Dag 1

Ankomst til Rold StorKro Skørping

Rold StorKro er første overnatnings sted. Rold StorKro er bygget i 1958 i trekanten mellem Rold Skov, Rebild Bakker Nationalpark og den gamle hovedvej til Aalborg. Selv om kroen er bygget om flere gange, er den hyggelige atmosfære bevaret. Tag en omgang minigolf i haven eller gå en tur i den smukke omkring liggende skov, som opvarmning til cykelturen.

Dag 2

Rold Storkro – Hobro – Hadsund 51km

På den første cykeldag går turen gennem Rebild Bakker Nationalpark, der er kendt for Rebild festen for dansk – amerikansk venskabsforening. Herfra gennem Rold Skov forbi store Økssø til Arden og Vebbestrup. Videre mod Hobro går ruten tæt forbi Vikingeborgen Fyrkat. Fra Hobro til Hadsund går ruten mellem de stejle og smukke skrænter på sydsiden af Mariager Fjord, hvor den ene skønne udsigt efter den anden dukker op, hver gang et hjørne rundes. Ruten går gennem Mariager og Assens frem til Hadsund. Det er også muligt at tage turen fra Hobro til Hadsund med turbåden, hvor cyklerne kan være med. Der overnattes på Færgekroen Hadsund Syd.

Dag 3

Hadsund – Hals 46 km

En del af dagens rute går på den gamle nedlagte jernbane mellem Hadsund og Aalborg. Ruten går gennem en del små landsbyer, der alle bærer præg af udviklingen i den periode, hvor banen fungerede. I Bælum forlades den gamle jernbane og ruten går videre langs kanten af natur området og Danmarks største højmose Lille Vildmose.
Ruten går forbi Lille Vildmosecenteret, der formidler historien om områdets forandring gennem årene. Sidste del af turen går langs Kattegat kysten til Limfjordens udløb mellem byerne Egense og Hals. Turen over Limfjorden til Hals foregår med den lille færge Hals-Egense. Fra færgen er i Hals er der kun 5 minutter på cyklen frem til Hals Hotel, hvor der overnattes.

Dag 4

Hals – Sæby 49 km

Dagens tur fortsætter videre nordpå gennem ferielandet langs kysten og gennem Østvendsyssels afvekslende natur. Området er præget mange sommerhuse, som også har skabt en opblomstring af de små kystbyer.
Det er dagen, hvor der er rige muligheder for en svømme tur i havet, da badestrandene kommer som perle på en snor hele vejen op til Sæby. Ruten går gennem de charmerende små byer Hou, Asaa, Voerså frem til Hotel Viking i Sæby.

Dag 5

Sæby – Aalborg 55 km

Dagens rute går igen syd på over den Jyske Ås. Landskabet byder på en afvekslende natur. Brede ådales frodige sletter med moser, enge og store marker veksler med bakkelandets mere komplekse landsskab.
Ruten går forbi Dronninglund Slot og gennem Hjallerup, kendt for Nordeuropas største hestemarked. Videre over hammer Bakker til Nørre Sundby og over Limfjordsbroen til Nordjyllands Hovedstad Aalborg. Aalborg er en fest for sanserne. En by fuld af kontraster. Her findes alle bylivets facetter koncentreret på et overskueligt område. Der overnattes på Hotel Chagall i hjertet af Aalborg.

Dag 6

Aalborg – Rold StorKro 55km

På turens sidste dag går ruten fra Aalborg ad Limfjordsruten langs sydsiden fjorden. Hele vejen til Sebbersund kan den vidunderlige udsigt over fjorden nydes.
Turen går gennem den charmerende gamle købstad Nibe. Fra Sebbersund går ruten på naturstien, der følge den nedlagte jernbane mellem Nibe og Aars. Fra Vegger går det gennem Vesthimmerlands smukke og bakkede terræn forbi Højris Mølle og Hylledal Mølle, gennem landsbyen Suldrup tilbage til startstedet Rold StorKro. På Rold StorKro venter en velfortjent udsøgt tre-rettes menu, der kan nydes på cykelturens sidste dag.

Dag 7

Hjemrejse

Turen slutter efter morgenmaden og det er tid til afrejse fra Hotellet. Er tiden til det, kan vi anbefale en ekstra overnatning på Rold StorKro.

Startdage

Følgende søndage i periode maj til august 2014

  • 25. maj
  • 1. juni
  • 22. juni
  • 6. juli
  • 20. juli
  • 10. august
  • 24. august
  • 7. september

Ønskes en tur på andre end ovennævnte datoer, undersøge vi gerne mulighederne

Pris
Pr. person i dobbelt værelse Kr. 3.995,-
Pr. person i enkeltværelse Kr. 5.645,-
Pr. barn under 12 år i forældrenes soveværelse Kr. 1.800,-
Indeholdt i prisen
6 x overnatning på 3*** og 4**** hoteller
eller tilsvarende hoteller med bad og toilet på værelset

6 x morgenmad

Bagagetransport

Kort og rutebeskrivelse

parkering ved Rold StorKro

Afsluttende 3 rettes udsøgt middag på Rold StorKro

Ikke Indeholdt i prisen
Frokost, aftensmad og drikkevarer
Cykelleje (Bikevents bestiller gerne udlejnings cykler hos lokal udlejer i nærheden af startstedet
Transport til og fra start og slut hotellet
Afsluttende middag til børn under 12 år
Bagagetransport til børn under 12 år
Ekstra
5 x halvpension kr. 1000,-
(middag på slutdagen er med i rejsens pris)
Transport af ekstra bagage pr. stk. kr. 600,-

Rundtur i Himmerland og Vendsyssel

Kontakt os

Vi er desværre ikke tilstede lige nu, men send os en mail og vi kontakter dig hurtigst muligt.